Antena 3 CNN Externe Trump va declara ”urgență națională”. Ce se petrece în Statele Unite

Trump va declara ”urgență națională”. Ce se petrece în Statele Unite

Trump va declara ”urgență națională”. Ce se petrece în Statele Unite
15 Feb 2019   •   18:45

Donald Trump a anunţat vineri că va declara "urgenţă naţională", o procedură excepţională pentru a finanţa zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, declanşând o bătălie judiciară cu opozanţii săi, relatează AFP şi dpa. 

"Toată lumea ştie că zidurile funcţionează", a spus Donald Trump, invocând o "invazie" de migranţi ilegali.

"Vorbim despre o invazie a ţării noastre, cu droguri şi traficanţi de fiinţe umane şi toate tipurile de infractori şi de bande. Declarăm 'urgenţă naţională ' din cauza acestei invazii", a precizat el. 

Trump a adăugat că zidul pe care îl doreşte ar putea fi construit mai încet dacă ar trece prin canalele legislative normale. "Pot să fac un zid într-o perioadă mai lungă de timp (...), dar vreau să-l fac mult mai repede", a subliniat el. 

Această procedură îi permite teoretic liderului de la Casa Albă să ocolească Congresul pentru a debloca fonduri pentru construirea zidului pe care-l doreşte împotriva imigraţiei clandestine. 

Imediat, liderii democraţi din Congres au declarat că decretarea "urgenţei naţionale" pentru construirea zidului este "o lovitură violentă" dată Constituţiei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Horoscop 2 octombrie 2023. Creativitate şi succes
x close