Antena 3 CNN Externe Zidul anti-migranți al lui Donald Trump de la frontiera cu Mexic, care a costat miliarde: a venit apa și l-a luat

Zidul anti-migranți al lui Donald Trump de la frontiera cu Mexic, care a costat miliarde: a venit apa și l-a luat

Porțiuni din zidul ridicat la frontiera cu Mexic în timpul administraţiei președintelui Donald Trump au fost distruse, aparent din cauza intemperiilor care au afectat în ultimul timp sudul Arizonei, relatează presa internațională, care citează surse locale.

Zidul anti-migranți al lui Donald Trump de la frontiera cu Mexic, care a costat miliarde: a venit apa și l-a luat
Sursa foto: Twitter @madreanwildlife
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2021   •   12:07

Potrivit ziarului The Tucson Sentinel, agenți vamali şi de pază a frontierelor SUA au confirmat că inundațiile "istorice" la frontiera Statelor Unite cu Mexic au provocat aceste distrugeri.

Publicația menționează mai multe porți metalice larg deschise, scoase din balamalele lor, iar în unele cazuri împotmolite în noroi și resturi purtate de ape.

Zidul, ale cărui costuri s-au ridicat la mai multe miliarde de dolari, a suferit avarii serioase în zona San Bernardino Ranch, situată între Douglas, Arizona şi San Bernardino Wildlife Refuge.

Ploile musonice au provocat inundații severe în regiune în ultimele zile, amenințând să depășească recordul precipitațiilor din 1964.

În timpul campaniei sale electorale din 2015, când a candidat pentru prima dată pentru Casa Albă, Donald Trump a promis ridicarea unui zid puternic, drept stavilă în calea migrației ilegale și pentru care "va plăti Mexicul".

"Nimeni nu construiește ziduri mai bine decât mine, credeți-mă! Și le voi construi foarte ieftin", spunea Trump în iunie 2015.

În realitate, fondurile federale și, în particular, Ministerul american al Apărării, care a contribuit cu miliarde de dolari, sunt sursele care au asigurat finanțarea sectoarelor construite înainte ca Trump să predea ștafeta la Casa Albă în ianuarie anul curent.

Kate Scott, de la Centrul Madrean Archipelago Wildlife, postează o fotografie cu avariile suferite de zid și descrie porțile avariate ca fiind "în paragină".

Jose Manuel Perez Cantu, de la organizația neguvernamentală Cuenca de Los Ojos, a declarat pentru site-ul american Gizmodo că știe de șase porți distruse de inundații într-un singur loc.

Foto interior: zidul de la granița cu Mexic, înainte să fie afectat de furia naturii

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: zid Mexic migranti Trump
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close