Antena 3 CNN Externe Câte trupe a pierdut Putin de la începutul războiului. Ciferele dezvăluite de oficialii ucrainiei

Câte trupe a pierdut Putin de la începutul războiului. Ciferele dezvăluite de oficialii ucrainiei

Adjunctul ministrului apărării din Ucraina Hanna Malyar a transmis informații cu privire la pagubele produse în tabăra rusă de luptătorii ucrainieni.

Câte trupe a pierdut Putin de la începutul războiului. Ciferele dezvăluite de oficialii ucrainiei
Sursa foto: Getty Images/ Dan Kitwood
de Cerasela Stafie    |    27 Feb 2022   •   12:43

Forțele ruse au pierdut aproximativ 4.300 de militari în timpul invaziei Ucrainei, a declarat duminică adjunctul ministrului apărării Hanna Malyar. Oficialul ucrainian a precizat că numerele sunt în curs de clarificare.

Ea a mai transmis, pe pagina sa de Facebook, că trupele ruse au pierdut aproximativ 146 de tancuri, 27 de avioane și 26 de elicoptere.

De cealaltă parte, ONU a transmis că victimele civile din Ucraina se ridică la 240. Dintre acestea, 64 de persoane au decedat.

Sute de locuințe au fost distruse sau avariate, iar podurile și drumurile publice au fost bombardate. Unele comunități sunt izolate, anunță Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare.

Cel puțin 160.000 de ucrainieni au fost strămutați în interiorul țării, în timp ce 116.000 au fugit în statele vecine. "Agențiile ONU și partenerii umanitari au fost nevoiți să își suspende operațiunile din cauza deteriorării situației de securitate", a transmis OCHA.

×
Subiecte în articol: trupe ruse Război Ucraina oficiali Ucraina
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close