Antena 3 CNN Externe Trupele ruse aflate în Transnistria se pregătesc de luptă

Trupele ruse aflate în Transnistria se pregătesc de luptă

Trupele ruse aflate în Transnistria și-au anunțat pregătirea pentru luptă, scrie presa internațională. Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR) a desfășurat sâmbătă seara exerciții militare de noapte.

Trupele ruse aflate în Transnistria se pregătesc de luptă
Sursa foto: Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Transnistria
de Adelina Miron    |    20 Feb 2022   •   08:51

Acțiunile unităților de luptă au fost verificate în timpul nopții, a transmis serviciul de presă al Ministerului Apărării din Transnistria, scrie publicația Novosti Pridnestrovya. Ca urmare a tragerilor nocturne, comandanții de unități și subordonații acestora au câștigat experiență în controlul și tragerea în condiții de vizibilitate limitată, spune Ministerul Apărării, citat de aceeași sursă.

În etapele anterioare de coordonare a luptelor de pluton, au avut loc exerciții de control tactic și tragere în timpul zilei.

Cu câteva zile în urmă, parlamentarii transnistrieni au făcut o vizită la Moscova.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut sâmbătă, Rusiei, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, să pună capăt pregătirilor de atac împotriva Ucrainei, în caz contrar urmând să suporte consecinţe severe.

„Nu e niciodată prea târziu pentru Rusia să dea înapoi, să înceteze pregătirile de război şi să înceapă să se implice în negocieri diplomatice cu NATO şi aliaţii NATO pentru a găsi o soluţie politică”, a declarat Stoltenberg cu prilejul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat sâmbătă, la Conferința pentru Securitate de la München, că riscul unui război persistă în Europa și a îndemnat Rusia să opteze pentru o soluție diplomatică în criza cu Ucraina.

Olaf Scholz a reafirmat că, așă cum i-a transmis președintelui rus Vladimir Putin în întâlnirea bilaterală, orice atac împotriva Ucrainei va genera costuri mari pentru Rusia, politice, economice şi geostrategice.

La rândul său, Kamala Harris, vicepreședintele SUA, a avertizat, sâmbătă, la Munchen, că forțele NATO în Europa de Est vor fi întărite şi mai mult dacă Rusia va ataca Ucraina şi a anunțat Moscova că se expune unor sancțiuni economice ''severe și rapide'' într-un astfel de scenariu.

Citește și: Volodimir Zelenski, la Munchen: "Ni se spune că ușa NATO e deschisă, dar nu suntem lăsați înauntru. Cât de solidari sunteți cu noi?"

×
Subiecte în articol: Transnistria trupe lupta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close