Antena 3 CNN Externe Trupele americane au lăsat în casa lui bin Laden o fiică şi una din soţiile fostului lider terorist

Trupele americane au lăsat în casa lui bin Laden o fiică şi una din soţiile fostului lider terorist

Trupele americane au lăsat în casa lui bin Laden o fiică şi una din soţiile fostului lider terorist
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Mai 2011   •   17:04

O fiică şi una din soţiile lui bin Laden au fost lăsate în urmă de forţele de securitate americane după raidul în care a fost ucis liderul taliban. O spun serviciile secrete pakistaneze, care aruncă o umbră de îndoială asupra acţiunii trupelor americane. De asemenea, mai multe ţări se tem de urmările pe care le va avea uciderea liderului terorist.

Soldaţii care l-au ucis pe Osama bin Laden au lăsat în urmă două persoane care se pare că îl cunoşteau îndeaproape pe conducătorul al-Qaida. Este vorba despre două femei despre care se crede că sunt fiica de 12 ani a acestuia şi una din soţiile lui, o tânără de 29 de ani, din Yemen. Televiziunea pakistaneză a şi prezentat un act de identitate al acesteia din urmă, document găsit în casa în care a fost ucis bin Laden.

Despre bin Laden se ştie că îşi ţinea departe viaţa de familie de cea de terorist internaţional. Nu împărtăşea detalii despre cariera sa teroristă cu soţiile sau fiicele.

Moartea liderului taliban, precum şi circumstanţele în care a avut loc aceasta, sunt în continuare puse sub semnul întrebării de către sceptici.

"Asta este o conspiraţie, Osama nu a fost niciodată aici. E o conspiraţie a americanilor, care încearcă să se îndepărteze de Afganistan. Dar moartea lui bin Laden nu va schimba nimic, pentru că fiecare musulman este un Osama", spune Tahir Ali, proprietarul unei cafenele din Pakistan.

 

Deşi oficiali de la Casa Albă au declarat că pozele cu cadavrul lui bin Laden nu vor fi date publicităţii, au apărut în schimb fotografii cu alte trei victime ale operaţiunii Statelor Unite.

Odată cu uciderea celui mai vânat om din lume, mai multe ţări se tem de eventuale atacuri de răzbunare ale grupării teroriste al- Qaida. Marea Britanie se numără printre ele.

"Ca să fiu direct, un atac este extrem de probabil şi poate avea loc oricând, fără nici un avertisment", a spus Paul Stephenson, comisar al poliţiei Metropolitane.

Yemen este ţara în care a avut loc cel mai recent atentat armat de care este legat numele lui bin Laden. Este vorba de un atac condus, se pare, de lideri al-Qaida în urma căruia au murit opt oameni şi peste 20 au fost răniţi. Forţele de ordine au declarat că doi membri ai grupării teroriste au fost omorâţi în sudul ţării.
 


×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden sotie fiica moarte casa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close