Antena 3 CNN Externe Trupele israeliene se vor retrage complet din Fâşia Gaza, înainte de învestirea lui Obama

Trupele israeliene se vor retrage complet din Fâşia Gaza, înainte de învestirea lui Obama

Trupele israeliene se vor retrage complet din Fâşia Gaza, înainte de învestirea lui Obama
Sursa foto: trupe israeliene
19 Ian 2009   •   23:51

Trupele israeliene se vor retrage în totalitate din Fâşia Gaza în următoarele ore, înainte de depunerea jurământului de învestire în funcţie a lui Barack Obama. Gestul reprezintă un semn de prietenie faţă de preşedintele ales al Statelor Unite.
Armata israelieană se va retrage definitv din Fâşia Gaza până marţi seara, înainte ca Obama să devină preşedintele în exerciţiu al SUA, promit autorităţile israeliene.
Între timp, oficialii palestinieni au început estimarea pagubelor în urma războiului de peste 3 săptămâni. Israelul a cheltuit peste 2 miliarde de dolari în cele peste 3 săptămâni de ofensivă în Făşia Gaza.
În Fâşia Gaza, distrugerile sunt estimate la aproape 500 de milioane de dolari, potrivit estimărilor de până acum. Arabia Saudită va dona un miliard de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza. În Ţările Ligii Arabe a fost creat un fond de finanţare pentru teritoriul palestinian.
În cele 22 de zile de război, cel puţin 1.300 de palestinieni au fost ucişi, dintre care, peste 400 de copii. De partea israeliană, au fost ucişi zece militari şi trei civili.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Barack Obama
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close