Antena 3 CNN Externe Trupele opoziţiei au intrat în complexul lui Gaddafi, dar acesta nu era acolo. Rebelii stăpânesc Tripoli în totalitate

Trupele opoziţiei au intrat în complexul lui Gaddafi, dar acesta nu era acolo. Rebelii stăpânesc Tripoli în totalitate

Trupele opoziţiei au intrat în complexul lui Gaddafi, dar acesta nu era acolo. Rebelii stăpânesc Tripoli în totalitate
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    23 Aug 2011   •   08:54
UPDATE 19:35. Rebelii libieni stăpânesc în totalitate capitala Libiei, Tripoli. Trupele opoziţiei au reuşit să intre în complexul lui Gaddafi, însă liderul libian nu se afla acolo.

UPDATE 18:15
. Rebelii au pătruns în fortăreaţa lui Muammar Gaddafi din Tripoli, informează Reuters. Rebelii trag focuri de armă în aer pentru a-şi manifesta bucuria. Potrivit unor surse, Gaddafi s-ar afla chiar în interiorul complexului.

Potrivit AFP, insurgenţii libieni susţin că au preluat controlul asupra cartierului general al lui Muammar Kadhafi din Tripoli.
   
Sute de rebeli lansaseră un asalt asupra reşedinţei lui Kadhafi din Tripoli la trei zile după ce pătrunseseră în capitală.
   
Anterior, surse citate de CNN declaraseră că rebelii înconjuraseră reşedinţa lui Muammar Kadhafi din Tripoli şi chiar pătrunseseră pe una dintre porţi.
   
Nu există informaţii clare despre locaţia unde se află liderul libian.
 



Regimul Gaddafi îşi joacă în aceste momente ultima carte. Forţele loiale colonelului Gaddafi pierd tot mai mult teren în faţa rebelilor. Insurgenţii au cucerit cea mai mare parte a capitalei şi au ocupat clădirea postului naţional de televiziune prin intermediul căruia dictatorul libian îşi transmitea mesajele prin care instiga la violenţă împotriva propriului popor.

Situaţia pare cu atat mai disperată cu cât atât premierul cât şi şeful serviciilor secrete au dispărut. Doar fiul dictatorului, Seif al-Islam mai crede în victoria forţelor loiale tatălui său.

Fiul lui Gaddafi a surprins pe toată lumea cînd şi-a făcut apariţia la hotelul din Tripoli unde sunt cazaţi jurnaliştii străini. Fiul lui Muammar Gaddafi era însoţit de militari şi de susţinători. Asta în ciuda faptului că rebelii anunţaseră în cursul zilei de ieri că Saif a fost arestat. Fiul dictatorului libian a declarat pentru presă că Tripoli este controlat de loialişti.   

Seif al-Islam a mai precizat că terenul câştigat de rebeli în doar câteva zile ar fi de fapt o uriaşă capcană, pusă la punct de trupele fidele lui Gaddafi.

Oamenii au dat jos de pe instituţii steagurile verzi ale regimului Gaddafi şi le-au înlocuit cu drapelul tricolor al Regatului Libian. Luptele continuă însă pe străzi.

Potrivit ultimelor informaţii, Muammar Gaddafi s-ar afla încă în Tripoli, dar locaţia sa este necunoscută. Lupte grele se dau în jurul complexului în care se presupune că ar fi liderul libian.
 

×
Subiecte în articol: Libia lupte Tripoli rebeli Muammar Gaddaffi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close