Antena 3 CNN Externe Trupele ruse se întorc în zonele limitrofe cu Ucraina

Trupele ruse se întorc în zonele limitrofe cu Ucraina

Trupele ruse se întorc în zonele limitrofe cu Ucraina
19 Iun 2014   •   12:56

Ministerul rus al apărării s-a răzgândit, se pare, și a decis să nu-și mai retragă trupele rămase la granița cu Ucraina, iar unitățile militare din regiunile Rostov și Belgorod au fost consolidate din nou, relatează joi publicația ucraineană 24UkrNews, citat[ de AGERPRES.
În același timp, în pofida armistițiului anunțat în ajun de președintele Petro Poroșenko și denunțat de rebeli drept o 'stratagemă', armata ucraineană va beneficia din ce în ce mai mult de echipamente militare împotriva insurgenților înarmați proruși.

Transferul de trupe ruse la frontiera ucraineană, evocat de Kiev în ultimele zile, a fost confirmat pentru publicația rusă Rbc, citată de 24UkrNews, de două surse distincte din domeniul apărării.

Consolidarea unităților militare la frontiera ucraineană a fost confirmată, miercuri, de însuși ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în cadrul unei ședințe cu ușile închise a Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), a declarat pentru Rbc un deputat care a participat la această reuniune.

Ministrul Șoigu ar fi explicat această nouă concentrare de trupe prin desfășurarea de manevre, care s-au multiplicat odată cu intensificarea activității forțelor Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în regiune.



×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Ucraina Rusia armata
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close