Antena 3 Externe Trupele ucrainene, ATACATE în retragere la Dabalţevo. Sute de soldaţi morţi, răniţi, dispăruţi sau capturaţi de separatişti

Trupele ucrainene, ATACATE în retragere la Dabalţevo. Sute de soldaţi morţi, răniţi, dispăruţi sau capturaţi de separatişti

19 Feb 2015   •   20:32
Trupele ucrainene, ATACATE în retragere la Dabalţevo. Sute de soldaţi morţi, răniţi, dispăruţi sau capturaţi de separatişti
Sursa foto: Foto:publika.md

Treisprezece soldaţi ucraineni au fost ucişi, 157 răniţi, 93 au fost luaţi prizonieri de separatişti şi 82 sunt daţi dispăruţi, în urma atacurilor insurgenţilor proruşi asupra trupelor ucrainene în timpul retragerii acestora din urmă de la Debalţevo, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Apărării, citat de agenţiile Reuters şi AFP.

Autorităţile de la Kiev au declarat că au mobilizat unele forţe şi au cerut sprijinul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru a-i găsi pe cei dispăruţi.

Mii de soldaţi ucraineni încercuiţi la Debalţevo au abandonat miercuri acest oraş unde se află un nod feroviar strategic şi pe care separatiştii proruşi au continuat să-l asedieze, încălcând armistiţiul convenit săptămâna trecută. Guvernul de la Kiev susţine că a fost o 'retragere organizată', afirmaţie contrazisă de separatişti, dar şi de un corespondent al agenţiei Reuters la faţa locului.

'Nu am cuvinte să descriu. Tot drumul am fost atacați, trăgeau în noi cu mitraliere și lansatoare de grenade din spatele copacilor', declară un soldat ucrainean corespondentului Reuters, care semnalează că încă se mai aud tiruri de artilerie în jurul orașului, deși intensitatea lor a diminuat comparativ cu situaţia de miercuri.

Odată ce au cucerit Debalţevo, separatiştii par să-şi îndrepte acum ofensiva înspre sud, în zona oraşului-port Mariupol, conform autorităţilor de la Kiev poziţiile trupelor ucrainene din apropierea acestui oraş fiind atacate joi cu mortiere.  

×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close