Antena 3 CNN Externe Trupele ucrainene au preluat controlul asupra a două oraşe, în drum spre Doneţk. Separatiştii proruşi AMENINŢĂ cu lansarea gherilei

Trupele ucrainene au preluat controlul asupra a două oraşe, în drum spre Doneţk. Separatiştii proruşi AMENINŢĂ cu lansarea gherilei

Trupele ucrainene au preluat controlul asupra a două oraşe, în drum spre Doneţk. Separatiştii proruşi AMENINŢĂ cu lansarea gherilei
de S.T.    |    06 Iul 2014   •   18:36
UPDATE: Trupele ucrainene continuau să avanseze duminică spre bastionul separatist prorus Doneţk, preluând controlul asupra a două oraşe situate la sud la Slaviansk, scrie AFP.

Drapelul naţional ucrainean a fost arborat la Artemivsk (77.000 de locuitori) şi Drujkivka (60.000 de locuitori), situate pe drumul care leagă Slavianskul de Doneţk, i-au raportat preşedintelui Petro Poroşenko.

Peste două mii de susţinători ai "republicii populare" de la Doneţk, proclamată de separatişti în estul Ucrainei, s-au adunat duminică în centrul oraşului, proclamându-şi intenţia de a apăra localitatea de armata ucraineană care mărşăluieşte către ea.

"Vom lansa gherila pe tot teritoriul Doneţkului", a declarat fostul "guvernator popular"- cum s-a autoproclamat Pavlo Gubarev, care a urcat pe scenă însoţit de zece persoane înarmate cu puşti de tip Kalaşnikov.

"Vom elibera Kievul, dar pentru moment nu ştim de cât sânge este nevoie şi când o vom face", a spus el.

"Acum, ei (armata ucraineană) ne vor încercui şi ne vor ataca Doneţkul nostru şi milionul de locuitori", a adăugat Pavlo Gubarev.

Forţele de la Kiev, care au preluat sâmbătă controlul asupra fiefurilor rebele de la Slaviansk şi Kramatorsk, avansau duminică spre Doneţk, aflat la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri.



Pe drum, ei au ocupat localitatea Kostiantinivka şi două oraşe, şi anume Artemivsk, cu aproximativ 77.000 de locuitori, şi Drujkivka, cu aproximativ 60.000 de locuitori, au anunţat autorităţile.

×
Subiecte în articol: separatisti prorusi donetk Kiev Ucraina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close