Antena 3 CNN Externe Trupul lui Arpad Magyarosi, românul ucis în Bolivia, a fost adus la Budapesta (VIDEO)

Trupul lui Arpad Magyarosi, românul ucis în Bolivia, a fost adus la Budapesta (VIDEO)

Trupul lui Arpad Magyarosi, românul ucis în Bolivia, a fost adus la Budapesta (VIDEO)
Sursa foto: bolivia
04 Mai 2009   •   17:52

La Budapesta a fost adus, duminică, trupul neînsufleţit al lui Arpad Magyarosi, cetăţeanul român de etnie maghiară ucis, la 16 aprilie, de către forţele speciale din Bolivia. Magyarosi şi alţi cetăţeni străini erau acuzaţi că ar fi plănuit să-l asasineze pe preşedintele bolivian Evo Morales. Multe aspecte ale cazului rămân şi acum învăluite în mister.

Deşi Magyarosi trecuse la religia musulmană, el va fi înmormântat într-un cimitir luteran. Potrivit agenţiei Reuters, cei mai mulţi membrii ai familiei sale locuiesc în Ungaria, motiv pentru care au cerut repatrierea corpului neînsufleţit în această ţară şi nu în România.

Transportul a fost finanţat prin donaţii colectate de Crucea Roşie Maghiară. Familia ar fi dorit şi o autopsie care să clarifice împrejurările morţii, dar aceasta a fost refuzată.

Magyarosi a fost împuşcat mortal de poliţiştii bolivieni, pe 16 aprilie, într-un hotel din oraşul Santa Cruz, împreună cu doi camarazi. Alţi doi bărbaţi, un român de etnie maghiară şi un bolivian de etnie croată, au fost arestaţi.

Preşedintele Evo Morales a anunţat că toţi erau implicaţi într-un complot pentru asasinarea sa şi a altor oameni politici, la comanda cercurilor de extremă dreaptă.

Versiunea oficială a ridicat, de la început, semne de întrebare. Guvernul irlandez a cerut o anchetă internaţională asupra incidentului. În acelaşi timp, poliţia irlandeză a deschis o anchetă asupra aşa-numitei "Legiuni Secuieşti", o presupusă grupare neofascistă din care ar fi făcut parte Magyarosi şi ceilalţi doi oameni executaţi în Bolivia.



Antena 3






×
Subiecte în articol: evo morales Ungaria budapesta
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close