Antena 3 CNN Externe Trupul soţiei preşedintelui polonez, Maria Kaczynska, a fost identificat şi va fi repatriat marţi

Trupul soţiei preşedintelui polonez, Maria Kaczynska, a fost identificat şi va fi repatriat marţi

Trupul soţiei preşedintelui polonez, Maria Kaczynska, a fost identificat şi va fi repatriat marţi
12 Apr 2010   •   15:14

Trupul neînsufleţit al soţiei preşedintelui polonez, Maria Kaczynska, a fost identificat. Anunţul a fost făcut, luni, de către Jacek Sasin, directorul adjunct al Preşedinţiei poloneze, citat de AFP. Potrivit acestuia, trupul va fi repatriat în cursul zilei de marţi.

Trupul preşedintelui Lech Kaczynski a fost adus în Polonia duminică după-amiază. La aeroportul unde a aterizat aeronava care îl transporta a fost organizată o ceremonie, în prezenţa familiilor şi a autorităţilor poloneze. Ulterior, cortegiul s-a îndreptat către Palatul Prezidenţial, unde sicriul a fost expus publicului.

Luni, mii de oameni au venit acolo pentru a-şi aduce un ultim omagiu. Aceştia au aprins lumânări şi au depus flori în faţa Palatului Prezidenţial.

Căutările victimelor accidentului aviatic de la Smolensk continuă. Potrivit presei din Rusia, 87 de cadavre au fost recuperate.

Ministrul polonez de Externe, care se află la Moscova, a anunţat că numai 14 cadavre au fost recunoscute de rude fără probleme. Alte 20 de victime pot fi identificate în urma analizelor legale, în timp ce pentru celelalte vor fi necesare teste ADN.

126 de rude ale victimelor accidentului aviatic au ajuns la Moscova pentru a-i ajuta pe anchetatori să stabilească identititatea cadavrelor.

Preşedintele polonez, Lech Kakzynski, soţia acestuia, Maria, şi numeroşi membri ai elitei militare şi politice din Polonia s-au aflat între cele 96 de persoane de la bordul navei prezidenţiale poloneze, un avion sovietic tip Tu-154, care s-a prăbuşit în vestul Rusiei, în condiţii meterorologice nefavorabile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trup repatriere Polonia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close