Antena 3 CNN Externe Trupurile militarilor israelieni dispăruţi în accidentul de elicopter au fost recuperate şi vor fi repatriate

Trupurile militarilor israelieni dispăruţi în accidentul de elicopter au fost recuperate şi vor fi repatriate

Trupurile militarilor israelieni dispăruţi în accidentul de elicopter au fost recuperate şi vor fi repatriate
29 Iul 2010   •   20:55

Cadavrele celor şase militari israelieni au fost recuperate şi vor fi repatriate joi. Membrii unităţii israeliene povestesc cum a decurs misiunea de recuperare a rămăţişelor umane dintre stâncile unde s-a prăbuşit elicopterul militar.

Anchetatorii care au ajuns la locul accidentului din Fundata vorbesc de relieful deosebit de abrupt şi de greu accesibil din zonă. Echipele de israelieni şi români au încearcat să adune toate resturile rămase din epava elicopterului care s-a izbit de munte. Misiunea s-a dovedit extrem de dificilă, spun israelienii.

Trupurile celor şase militari isralieni vor ajunge joi noapte în Israel, unde vineri a fost declarat doliu naţional. Înainte de plecare, la miezul nopţii va fi organizată o ceremonie specială.

Potrivit unor surse din armata israeliană, prăbuşirea a fost cauzată de o eroare umană, elicopterul lovindu-se de o stâncă din cauza ceţii. Piloţii israelieni de la bordul elicopterului prăbuşit se aflau la primul lor zbor în zonă, în cadrul exerciţiilor Blue Sky 2010.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: elicopter prabusit
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close