Antena 3 CNN Externe Tunelul drogurilor: Tone de marijuana, confiscate la graniţa americană

Tunelul drogurilor: Tone de marijuana, confiscate la graniţa americană

Tunelul drogurilor: Tone de marijuana, confiscate la graniţa americană
Sursa foto: Foto: offbeat-news.com
04 Noi 2010   •   21:07

Imaginaţia traficanţilor de droguri uluieşte. Americanii au descoperit un tunel subteran de peste o jumătate de kilometru lungime, prin care tone de marijuana treceau graniţa din Mexic spre Statele Unite.

Tunelul drogurilor uneşte două depozite, unul situat în California, iar celălalt în Mexic. Pentru ca transporturile să fie cât mai rapide şi mai sigure, traficanţii au amenajat pe sub pământ şi o cale ferată rudimentară. În plus, au dotat tunelul cu sisteme speciale de ventilaţie şi iluminare.

Descoperirea tunelului a început printr-o operaţiune a trupelor speciale. Totul a pornit de la un pont, în urma căruia, poliţia a început filajul. Imediat a fost clar că în depozitul californian se întâmplă ceva ilegal. La un moment dat o camionetă suspectă a plecat din parcare. Agenţii au urmărit maşina şi au oprit-o la un punct de control.

O captură impresionată, dar şi un motiv suficient pentru a începe percheziţia. În depozit au mai fost găsite încă 15 tone de marijuana. După ce au cercetat, în amănunt, clădirea, poliţiştii au aflat şi de unde veneau drogurile.

Vă pot asigura că în cartelurile drogurilor sunt nişte oameni foarte supăraţi că au pierdut atâtea tone de marijuana.

Este o confirmare că statul California rămâne principala poartă de intrare a drogurilor în Statele Unite. Acum patru ani, poliţiştii au descoperit aici un tunel similar de peste un kilometru şi jumătate lungime.


Americanii au descoperit un tunel subteran prin care drogurile treceau din Mexic în SUA

×
Subiecte în articol: SUA marijuana droguri Mexic
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close