Antena 3 CNN Externe Tunisia anunţă închiderea frontierei sale cu Libia

Tunisia anunţă închiderea frontierei sale cu Libia

Tunisia anunţă închiderea frontierei sale cu Libia
de S.T.    |    25 Noi 2015   •   23:12

Tunisia a anunțat miercuri închiderea timp de 15 zile a frontierei sale terestre cu Libia, țară dominată de haos, în urma atentatului sinucigaș de marți care a provocat moartea a 12 agenți din garda prezidențială în plin centrul Tunisiei, relatează AFP și Reuters.

Consiliul de securitate națională, prezidat de șeful statului Béji Caid Essebsi, a decis "închiderea frontierei cu Libia timp de 15 zile începând de miercuri, la miezul nopții, și întărirea supravegherii la frontierele maritime și în aeroporturi", se menționează într-un comunicat difuzat de președinție.

De asemenea, 3.000 de agenți suplimentari vor fi recrutați de Ministerul de Interne și 3.000 de forțele armate în 2016, precizează președinția tunisiană.

În plus, Consiliul a decis "intensificarea operațiunilor de blocare a site-urilor de internet cu legături cu terorismul" și "luarea de măsuri urgente privind persoanele care revin din zonele de conflict în cadrul legii antiterorism".

Mii de tunisieni se află, potrivit autorităților, în Irak, în Siria și în Libia, în special în rândul unor grupări extremiste precum Statul Islamic (SI), care a revendicat atentatul de marți de la Tunis.

Tunisia a fost deja lovită în acest an de două atentate majore revendicate de gruparea SI, soldate în total cu 60 de morți, care au vizat muzeul Bardo din Tunis în martie și un hotel din apropiere de stațiunea Sousse în iunie.

×
Subiecte în articol: Tunisia Libia
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close