Antena 3 CNN Externe Tunisia: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din capitală

Tunisia: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din capitală

Tunisia: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din capitală
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Iul 2013   •   09:31

Poliţia tunisiană a făcut uz de gaze lacrimogene ca să împrăştie zeci de manifestanţi adunaţi în faţa Ministerului de Interne pentru a cere răsturnarea regimului, anunţă AFP, citată de Agerpres.

Protestele au început după ce deputatul opozant Mohamed Brahmi a fost asasinat.

Forţele de ordine au intervenit când manifestanţii au blocat bulevardul principal Habib Bourguiba şi au instalat un cort pentru un sit-in pe durata nopţii în faţa ministerului.

Protestatarii au strigat „Jos partidul Fraţilor, jos torţionarii poporului”, făcând referire la strânsa legătură dinte partidul islamist Ennahda, aflat la putere, şi mişcarea Fraţilor Musulmani din Egipt.

Manifestaţiile au izbucnit joi după-amiază, imediat după anunţul asasinării lui Mohamed Brahmi, ucis de 11 gloanţe trase de la mică distanţă la ieşirea din locuinţa sa, în apropiere de Tunis.

După o perioadă de linişte, la ora încheierii postului de Ramadan, manifestaţia a fost reluată şi în Tunis a fost desfăşurat un important dispozitiv de securitate.

„Astăzi, Ennhada trebuie să cadă”, au strigat protestatarii, în majoritate tineri cu simpatii de stânga.

Alţii au scandat sloganuri împotriva liderului Ennahda, Rached Ghannouchi, pe care l-au numit „asasin”.

„Ennahda, care şi-a dovedit incompetenţa de a conduce ţara, să îşi asume responsabilitatea pentru această crimă. Vom rămâne în stradă până ce va pleca pentru totdeauna”, a declarat pentru AFP Mohamed Maaroufi, membru al unui grup de tineri care au încadrat manifestaţiile.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close