Antena 3 CNN Externe Tunisia: Liderul opoziţiei a fost asasinat. Atentatul este atribuit unei formaţiunii islamiste aflate la putere

Tunisia: Liderul opoziţiei a fost asasinat. Atentatul este atribuit unei formaţiunii islamiste aflate la putere

Tunisia: Liderul opoziţiei a fost asasinat. Atentatul este atribuit unei formaţiunii islamiste aflate la putere
Sursa foto: Foto: euronews.com
25 Iul 2013   •   22:37

Politicianul naţionalist Mohamed Brahmi, liderul opoziţiei tunisiene, a fost asasinat joi, familia lui acuzând islamiştii că sunt în spatele atentatului, relatează AFP.

 "Domnul Brahmi a fost împuşcat mortal la ieşirea din domiciliu", a anunţat Ministerul tunisian de Interne, confirmând o informaţie anunţată de partidul politicianului, Mişcarea Populară, atribuind atentatul formaţiunii islamiste Ennahda, aflată la putere.
   
Mohamed Brahmi, coordonatorul general al Mişcării Populare şi membru al Adunării Naţionale Constituante, a fost asasinat la ieşirea din locuinţă, în regiunea Ariana", în nordul Tunisiei.
   
Aflat la reuniunea de la Ljubljana, preşedintele Franţei, François Hollande, s-a declarat "înspăimântat" de acest asasinat. "Prima mea reacţie a fost de spaimă când am aflat de asasinarea acestui politician democrat. Cei care au comis acest act odios vor să distrugă întreaga Tunisie", a spus preşedintele Franţei.
 

×
Subiecte în articol: Francois Hollande Tunisia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close