Antena 3 CNN Externe Turcia a pierdut competiţia pentru organizarea Jocurilor Olimpice din cauza conflictului din Siria

Turcia a pierdut competiţia pentru organizarea Jocurilor Olimpice din cauza conflictului din Siria

Turcia a pierdut competiţia pentru organizarea Jocurilor Olimpice din cauza conflictului din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Sep 2013   •   14:04
Conflictul sirian a avut în mod cert un rol în eşecul candidaturii oraşului Istanbul la organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, atribuite capitalei Japoniei, Tokyo, a apreciat Prinţul Albert II de Monaco, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), informează AFP, conform Mediafax.
"Situaţia geopolitică a avut în mod cert un rol. Membrii CIO preferă pariurile sigure...Istanbulul, ca şi celelalte oraşe, a fost un bun candidat", a declarat Prinţul Albert. 
Capitala Japoniei, Tokyo, va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2020, fiind desemnată ca gazdă a competiţiei, sâmbătă, în urma alegerilor din cadrul reuniunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), de la Buenos Aires.
În cursă s-au mai aflat oraşul turc Istanbul, învins în finală, şi capitala Spaniei, Madrid, eliminată după primul tur, în urma unui vot de departajare cu metropola turcă.
Tokyo a obţinut 60 de voturi la scrutinul final, în timp ce oraşul Istanbul a fost votat de 36 membri ai CIO.
Turcia adăposteşte 500.000 de refugiaţi pe teritoriul său. Turcii susţin o intervenţie multilaterală în Siria, după atacurile chimice din 21 august, din apropiere de Damasc.
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close