Antena 3 CNN Externe Turcia anunță o nouă operațiune militară în Siria

Turcia anunță o nouă operațiune militară în Siria

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat lansarea unei noi operațiuni în nordul Siriei, pentru a crea o zonă de securitate de 30 de kilometri.

Turcia anunță o nouă operațiune militară în Siria
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    01 Iun 2022   •   23:36

Erdogan a spus că Turcia intenționează să curețe două zone din nordul Siriei, aproape de granița cu Turcia, „de elemente teroriste”, referindu-se la luptătorii din PKK și aripa sa militantă YPG.

„Intrăm într-o nouă fază a deciziei noastre de a crea o zonă sigură la 30 de kilometri sud (de la granița turco-siriană). Curățăm Tel Rifat și Manbij de teroriști”, a declarat Erdogan la o întâlnire a Partidului său pentru Justiție și Dezvoltare ( AK) în Ankara.

Erdogan a spus că, din moment ce SUA și Rusia nu și-au îndeplinit obligațiile de a crea o astfel de zonă sigură în zona de frontieră, „Turcia este pregătită să desfășoare o operațiune pentru a proteja națiunea și populația locală din nordul Siriei de amenințarea teroristă YPG/ PKK."

Siria a declarat deja că consideră ilegale acțiunile Turciei de a crea o zonă de securitate pe teritoriul său.

„Orice măsuri sau acțiuni întreprinse de guvernul regimului turc pe teritoriul sirian, în primul rând politica sa de curățare etnică în teritoriile siriene ocupate, sunt ilegale”, a declarat Ministerul de Externe sirian.

Damasc consideră că autoritățile turce vor să creeze un „avanpost exploziv” în interiorul țării și „să continue să sponsorizeze și să înarmeze organizațiile teroriste”.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close