Antena 3 CNN Externe Turcia. Autorităţile spun că ucigaşul ambasadorului rus ar fi avut legături cu mişcarea Gulen

Turcia. Autorităţile spun că ucigaşul ambasadorului rus ar fi avut legături cu mişcarea Gulen

Turcia. Autorităţile spun că ucigaşul ambasadorului rus ar fi avut legături cu mişcarea Gulen
Sursa foto: foto: Agerpres
19 Dec 2016   •   23:47

Un înalt oficial al serviciilor de securitate turce a declarat că investigaţia în cazul asasinatului ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, l-ar suspecta pe autorul atacului de legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen, acuzat că ar fi fost în spatele puciului eşuat din 15 iulie, informează Reuters, citat de Agerpres.

"Există semnale puternice că atacatorul ar fi făcut parte din reţeaua Gulen," a spus oficialul.

Atacatorul, un poliţist în vârstă de 22 de ani, a strigat "Allahu akbar!" (Allah e mare) şi a recitat versete din Coran după ce l-a împuşcat pe ambasadorul rus.
.
Fethullah Gulen, care se află în exil în Statele Unite, a negat implicarea şi a condamnat atacul de la Ankara, transmite Reuters.

Un consilier de presă al clericului a catalogat afirmaţiile oficialului de la Ankara drept "comice" şi că acuzaţiile sunt menite să distragă atenţia de la faptul că ambasadorului rus nu i s-a asigurat securitatea asa cum ar fi trebuit.

. "Domnul Gulen condamnă categoric asasinatul", a spus Alp Aslandogan.

Guvernul turc îl acuză pe Gulen că ar fi fost în spatele tentativei eşuate de lovitură de stat din iulie, care a fost urmată de epurări la scară largă în administraţia publică, educaţie şi armată.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close