Antena 3 CNN Externe Turcia avertizează cu o ripostă "foarte dură" pentru luarea de ostatici de la Mosul şi cere o reuniune de urgenţă a NATO

Turcia avertizează cu o ripostă "foarte dură" pentru luarea de ostatici de la Mosul şi cere o reuniune de urgenţă a NATO

Turcia avertizează cu o ripostă "foarte dură" pentru luarea de ostatici de la Mosul şi cere o reuniune de urgenţă a NATO
Sursa foto: Foto:dailysabah.com
11 Iun 2014   •   22:28
UPDATE 22.20 - Turcia a solicitat organizarea unei reuniuni de urgenţă a NATO în legătură cu situaţia securităţii din Irak, după ce militanţi ai unui grup având legătură cu reţeaua Al-Qaida au luat ostatici 80 de cetăţeni turci în oraşul irakian Mosul, a declarat un oficial al Ministerului de Externe turc, citat de Reuters.

Ştire iniţială 20.30
Turcia va riposta "foarte dur" în cazul în care vieţile celor 48 de ostatici turci de la Mosul vor fi puse în pericol, avertizează Ministerul de Externe de la Ankara, citat de AFP.
   
"Toate părţile trebuie să ştie că, dacă le vor face şi cel mai mic rău cetăţenilor noştri, vom lansa represalii severe", precizează Ministerul turc de Externe.
   
Patruzeci şi opt de persoane sunt sechestrate de insurgenţi islamişti în consulatul Turciei din oraşul irakian Mosul, printre ostatici figurând consulul turc şi copiii acestuia, anunţă un oficial turc.
   
Potrivit oficialul turc, cei 48 de ostatici sunt cetăţeni turci, printre aceştia figurând consulul Turciei, copiii acestuia şi agenţi ai serviciilor speciale.
   
Grupuri islamiste - printre care Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL) - au ocupat marţi provincia irakiană Ninive, inclusiv oraşul Mosul, precum şi şase districte din regiunea Tikrit.
 

×
Subiecte în articol: turcia Irak
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close