Antena 3 CNN Externe Turcia: Bilanţul dublului atentat de la Istanbul a ajuns la 38 de morţi

Turcia: Bilanţul dublului atentat de la Istanbul a ajuns la 38 de morţi

Turcia: Bilanţul dublului atentat de la Istanbul a ajuns la 38 de morţi
11 Dec 2016   •   18:16

Bilanţul dublului atentat comis sâmbătă seara în centrul oraşului Istanbul a crescut la 38 de morţi şi 166 de răniţi, a anunţat duminică ministrul de interne turc Suleyman Soylu, relatează AFP. citat de Agerpres.

În total, 30 de poliţişti, şapte civili şi o persoană a cărei identitate nu a fost determinată au fost ucişi în atacurile cu bombă care au avut loc în apropierea stadionului echipei de fotbal Beşiktaş, a precizat ministrul.

Citește și Imagini șocante de la atentatele din Istanbul
 

Mai devreme, ministrul de interne a declarat că 10 persoane au fost reţinute şi plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015.

Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei maşini de transport a poliţiei, la ora 22:29 (19:29 GMT), în faţa la Vodafone Arena şi, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de poliţişti în parcul din apropiere Maçka.

Turcia a fost ţinta a numeroase atacuri legate de rebeliunea separatistă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau atribuite grupării Stat Islamic (SI), care au lovit în special Istanbulul şi Ankara.

×
Parteneri
Pensiile care vor creşte cu 80%-90% din septembrie
x close