Antena 3 CNN Externe Turcia cumpără cereale ucrainene furate de Rusia

Turcia cumpără cereale ucrainene furate de Rusia

Ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bodnar, a numit Turcia printre țările care cumpără cereale ucrainene furate de Rusia.

Turcia cumpără cereale ucrainene furate de Rusia
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Iun 2022   •   13:01

Ambasadorul a mai spus reporterilor că a apelat la autoritățile turce și la Interpol pentru ajutor în investigarea cine a fost implicat în transporturile de cereale în tranzit prin apele turcești.

Ucraina, împreună cu partenerii,  discută despre posibilitatea  creării unei misiuni internaționale pentru deblocarea exporturilor maritime ucrainene și, ca prim pas, solicită Rusiei să-și retragă forțele din zona maritimă din jurul Ucrainei și să ofere garanții de securitate de neagresiune.

Anterior, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu  a anunțat vizita  ministrului rus de externe în Turcia pe 8 iunie.

Potrivit acestuia, la întâlnirea cu Lavrov, printre altele, se va discuta și tema formării unui coridor de securitate pentru aprovizionarea cu grâu ucrainean prin Marea Neagră.

Înainte de aceasta, presa a relatat că Ankara  negocia cu Kievul și Moscova  deschiderea unui coridor prin Turcia pentru exporturile de cereale din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina cereale turcia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close