Antena 3 CNN Externe Turcia demite 1.600 de militari și închide numeroase instituții din mass-media

Turcia demite 1.600 de militari și închide numeroase instituții din mass-media

Turcia demite 1.600 de militari și închide numeroase instituții din mass-media
27 Iul 2016   •   23:37

Autorităţile turce au anunţat miercuri demiterea a peste 1.600 de militari, printre care o sută patruzeci şi nouă de generali şi amirali, precum şi închiderea a peste 130 de mijloace de comunicare în masă pentru implicare în lovitura de stat eşuată din 15 iulie, informează Reuters, DPA şi AFP citând agenţia de presă de stat Anadolu şi canalul CNN Turk. 

"Ei au fost demişi pentru complicitate în tentativa de lovitură de stat", a declarat un responsabil citat de France Presse, precizând că este vorba despre 87 de ofiţeri superiori ai armatei terestre, 30 din forţele aeriene şi 32 din cadrul marinei turce. 

Forţele armate turce au în jur de 350 de generali şi amirali. 

Trei agenţii de presă, 16 canale de televiziune, 23 de posturi de radio şi 45 de ziare, la nivel naţional dar şi local, vor fi închise, notează DPA. 

Măsura este susceptibilă să provoace în continuare îngrijorare în rândul grupurilor pentru drepturile omului şi aliaţilor occidentali ai Turciei cu privire la epurarea condusă de preşedintele Tayyip Erdogan în urma loviturii de stat militare eşuate din 15-16 iulie, notează Reuters.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close