Antena 3 CNN Externe Turcia devastată de un nou cutremur. Şapte oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi

Turcia devastată de un nou cutremur. Şapte oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi

Turcia devastată de un nou cutremur. Şapte oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2011   •   08:43

Şapte oameni au murit şi alte peste o sută de persoane sunt date dispărute după  cutremurul care a lovit estul Turciei. Tot în acestă zonă, peste 600 de oameni au fost ucişi luna trecută de un cutremur şi mai puternic. 

Epicentrul cutremurului se află la doar 15 kilometri de oraşul Van, devastat de seismul din 23 octombrie. Numeroase clădiri deja avariate s-au prăbuşit. Printre acestea se numără două hoteluri cu mai multe etaje. În unul dintre ele erau cazaţi ziarişti străini şi membri ai echipelor de asistenţă pentru sinistraţi. Se crede că doar în acest hotel se aflau, în momentul seismului, 30 - 40 de persoane.

Potrivit televiziunilor turce care transmit de la faţa locului, câţiva jurnalişti prinşi sub dărâmături le-au trimis colegilor lor mesaje SMS, rugând să fie salvaţi. Sute de salvatori s-au mobilizat imediat la locul seismului, unde s-au repetat scenele dramatice de acum câteva săptămâni.



Până în urmă cu câteva ore fuseseră aduşi la lumină 16 supravieţuitori, între care o cetăţeană japoneză, dintr-o echipă de ajutor. Femeia, rănită dar conştientă, a fost scoasă de sub dărâmăturile hotelului din Van.

Specialiştii turci spun că este prea devreme pentru a şti dacă noul seism a fost, sau nu, o replică a celui de la 23 octombrie, care a avut magnitudinea 7.2.

Mii de clădiri s-au prăbuşit atunci doar la Van, ceea ce a relansat acuzaţiile la adresa constructorilor care nu respectă normele de protecţie antiseismică. Mulţi localnici continuă, şi acum, să se adăpostească în tabere de corturi, deşi vremea a devenit foarte rece.






×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close