Antena 3 CNN Externe Turcia "nu are niciun interes" să declare război Siriei. Atacurile sunt o ripostă la incidentul de miercuri

Turcia "nu are niciun interes" să declare război Siriei. Atacurile sunt o ripostă la incidentul de miercuri

Turcia "nu are niciun interes" să declare război Siriei. Atacurile sunt o ripostă la incidentul de miercuri
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de N.B.    |    04 Oct 2012   •   14:22
Bombardamentele de joi dimineaţă de la graniţa Turciei sunt doar o ripostă armată pentru incidentul de miercrui, dar nu există niciun interes pentru implicarea într-un război cu Siria, susţine consilierul pentru politică externă al premierului turc, citat de CNN.

"Turcia a ripostat la incidentul de ieri fără să declare război Siriei. Iniţiativele politice, diplomatice vor continua", a scris Ibrahim Kalin, consilierul pe probleme de politică externă al premierului Recep Tayyip Erdogan pe contul său de Twitter.

El a clarificat că Turcia nu doreşte un război cu Siria, însă este capabilă să îşi protejeze graniţele şi va riposta atunci când situaţia o va cere.

Turcia a atacat teritoriul sirian
, după ce mai multe rachete ce proveneau din Siria au provocat moartea a cel puţin cinci persoane într-un oraş turc de lângă graniţă. Autorităţile de la Ankara au solicitat întrunirea de urgenţă a NATO pentru a pune capăt conflictului. Atacul a avut loc în jurul orei 23, ora României. Mai multe rachete siriene au lovit un orăşel turc de graniţă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close