Antena 3 CNN Externe Turcia: Parlamentul a aprobat o nouă lege care urmăreşte reducerea consumului de alcool

Turcia: Parlamentul a aprobat o nouă lege care urmăreşte reducerea consumului de alcool

Turcia: Parlamentul a aprobat o nouă lege care urmăreşte reducerea consumului de alcool
de M.T.    |    24 Mai 2013   •   20:15

O nouă lege care urmăreşte reducerea consumului de alcool în Turcia a fost aprobată în Parlamentul acestei ţări, una predominant musulmană.

Legea prevede ca producătorii de băuturi alcoolice să nu mai aibă dreptul de a sponsoriza diverse evenimente şi restricţionează consumul de alcool în unele locuri.

De asemenea, vânzarea băuturilor alcoolice între ora 22 şi 6 dimineaţa este interzisă.

Suporterii acestei măsuri, introdusă la propunerea partidului de guvernământ, susţin că prin această lege societatea, şi în special copiii, sunt protejaţi de efectele nocive pe care alcoolul le poate avea.

Criticii consideră că aprobarea legii este un semn al creşterii politicilor conservatoare duse de guvernul condus de Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit noii legi, serialele TV, filmele sau videoclipurile muzicale nu vor putea conţine imagini care să încurajeze consumul de alcool.

Totodată, legea prevede sancţiuni mai dure pentru şoferii prinşi băuţi la volan, pedepsele putând ajunge chiar şi la doi ani de închisoare.

Legea trebuie aprobată de preşedintele Abdullah Gul înainte de a intra în vigoare, fiind de aşteptat ca acesta să o semneze cât mai curând.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close