Antena 3 CNN Externe Turcia respinge informaţia conform căreia 400 de tone de arme ar fi fost exportate către Siria

Turcia respinge informaţia conform căreia 400 de tone de arme ar fi fost exportate către Siria

Turcia respinge informaţia conform căreia 400 de tone de arme ar fi fost exportate către Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Aug 2013   •   19:51
Autorităţile turce au respins informaţia potrivit căreia 400 de tone de arme ar fi fost exportate din Turcia către Siria, relatează Xinhua, conform Agerpres.
 
''Această informaţie este în mod clar falsă'', a spus un oficial turc sub acoperirea anonimatului, adăugând că Turcia nu este implicată în eventuale livrări de armament către rebelii sirieni. 
 
Potrivit unor informaţii de presă, 20 de camioane încărcate cu arme au trecut recent graniţa turco-siriană, distribuind arme unor depozite din nordul Siriei. Informaţia a fost confirmată de un oficial din 'Consiliul Militar Suprem', grup sub a cărui denumire acţionează unităţi ale rebelilor sirieni. 
 
Opoziţia siriană şi state occidentale au acuzat regimul Assad că a recurs miercuri la folosirea gazelor toxice, evocând peste o mie de morţi, ceea ce Damascul neagă în bloc, acuzând la rândul său rebelii că au fost în spatele acestor atacuri. 
 
Organizaţia 'Medici fără Frontiere' a raportat decesul unui număr de 355 de pacienţi 'prezentând simptome neurotoxice', însă a precizat că nu poate 'confirma ştiinţific cauza acestor simptome şi nici stabili responsabilitatea acestui atac'. 
 

×
Subiecte în articol: turcia tone arme export
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close