Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă în Turcia

Atentat cu bombă în Turcia

Atentat cu bombă în Turcia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    27 Dec 2015   •   21:46

Trei soldați turci au fost uciși duminică de explozia unei bombe la trecerea vehiculului în care se aflau militarii, în sud-estul Turciei, a anunțat armata, care a imputat acest atac Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite AFP.

Încărcătura explozivă a fost plasată în bordura unei șosele de „membri ai organizației teroriste separatiste”, așa cum este calificată PKK de către armata turcă. Deflagrația s-a produs în jurul orei locale 14:40 (12:40 GMT) atunci când un vehicul blindat al armatei traversa orașul Cizre.

Alte două persoane, dintre care un polițist, au fost rănite, dar viața lor nu este în pericol, se menționează într-un comunicat al armatei turce.

După mai mult de doi ani de încetare a focului, luptele între armata turcă și rebelii PKK s-au reluat în vara acestui an, reducându-se astfel șansele continuării convorbirilor de pace începute în 2012 pentru a se pune capăt unui conflict soldat cu peste 40.000 de morți începând din 1984.

La jumătatea acestei luni, forțele de securitate turce au declanșat o ofensivă amplă în mai multe orașe din sud-estul țării, printre care Cizre. Armata turcă a anunțat sâmbătă că 200 de militanți PKK au fost uciși de la debutul acestei ofensive.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close