Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg anunţă că Turcia susţine aderarea Suediei la NATO

Jens Stoltenberg anunţă că Turcia susţine aderarea Suediei la NATO

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este de acord să sprijine cererea Suediei de a adera la NATO, a declarat luni seara Secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg anunţă că Turcia susţine aderarea Suediei la NATO
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    10 Iul 2023   •   22:53

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis luni seara, în urma unei discuţii de mai multe ore cu premierul suedez Ulf Kristersson, mediate de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, că va transmite parlamentului de la Ankara, spre ratificare, protocolul pentru aderarea Suediei la NATO, anunţă un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice, fără a preciza însă un orizont de timp pentru acest demers al liderului turc.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan va transmite Parlamentului turc cererea Suediei și va „asigura ratificarea”, afirmă şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Sunt bucuros să anunţ că preşedintele Erdogan a acceptat să transmită protocolul de aderare a Suediei" parlamentului turc "cât mai curând posibil şi să acţioneze pentru a garanta ratificarea", a declarat Stoltenberg la finalul întâlnirii dintre Ulf Kristersson şi Erdogan, în ajunul summitilui NATO de la Vilnius. 

Anterior, în presă au apărut informații potrivit cărora Turcia ar sprijini aderarea Suediei la NATO doar dacă UE redeschide discuțiile de aderare cu Ankara.

Turcia a criticat Suedia pentru că găzduiește militanți kurzi.

 

 

×
Subiecte în articol: NATO Suedia turcia
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close