Antena 3 CNN Externe "Să ducă mai departe moștenirea lui Proteo". Turcia trimite în Mexic un pui de ciobănesc german, în semn de mulțumire pentru ajutorul acordat după cutremur

"Să ducă mai departe moștenirea lui Proteo". Turcia trimite în Mexic un pui de ciobănesc german, în semn de mulțumire pentru ajutorul acordat după cutremur

În semn de recunoștință și regret pentru Proteo, câinele care a murit în timpul misiunilor de căutare, Turcia îi oferă Mexicului un pui de ciobănesc german, care va fi antrenat să salveze vieți.

"Să ducă mai departe moștenirea lui Proteo". Turcia trimite în Mexic un pui de ciobănesc german, în semn de mulțumire pentru ajutorul acordat după cutremur
Sursa foto: Sedena | Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   18:32

În semn de mulțumire pentru ajutorul acordat după cutremurul din februarie, Turcia trimite în Mexic un pui de ciobănesc german, care să "ducă mai departe moștenirea" lui Proteo, câinele de salvare mexican, care a sfârșit printre dărâmături, în timp ce îi căuta pe supraviețuitori.

Drept răspuns, autoritățile din Mexic au anunțat că darul Turciei a arătat că "ajutorul umanitar nu cunoaște limite sau granițe", potrivit BBC.

Cățelușul nu a primit încă un nume, însă Ministerul mexican al Apărării, care antrenează câinii de căutare și salvare, a cerut populației să voteze pentru una dintre variantele: Proteo II, Arkadas (în turcă „prieten") sau Yardim (în turcă „ajutor").

Pe contul său de Twitter, ministerul a publicat și o hartă, care arată traseul câinelui de la Istanbul la Ciudad de Mexico.

Citește și: "Aduceţi-l acasă. Trebuie onorat ca un soldat" | Lacrimi pentru Proteo, căinele erou care a murit într-o misiune de salvare în Turcia

Mexicul, o țară predispusă la cutremure, dispune de echipe civile și militare cu unități canine specializate în căutarea supraviețuitorilor.

Atunci când Turcia și Siria au fost lovite de un cutremur puternic, pe 6 februarie, Mexicul a trimis la fața locului mai multe echipe cu câini de salvare.

Printre câinii trimiși în Turcia s-a aflat  și Proteo, un ciobănesc german în vârstă de nouă ani, care a reușit să localizeze un bărbat și o femeie sub dărâmături.

Din păcate, Proteo a murit în timp ce se afla în Turcia, însă dresorul său a negat informațiile conform cărora câinele s-ar fi accidentat și a transmis că animalul a murit din cauza epuizării.

Rămășițele câinelui salvator au fost returnate în Mexic, acolo unde a fost onorat cu o ceremonie emoționantă, potrivit Mediafax. 

×
Subiecte în articol: turcia caine Mexic
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close