Antena 3 CNN Externe Turcii, în pragul disperării. Sunt terorizaţi de cutremure. Vezi bilanţul ultimului seism

Turcii, în pragul disperării. Sunt terorizaţi de cutremure. Vezi bilanţul ultimului seism

Turcii, în pragul disperării. Sunt terorizaţi de cutremure. Vezi bilanţul ultimului seism
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Noi 2011   •   07:35

Bilanţul cutremurului de miercuri seara, din Turcia, a ajuns la 12 morţi. Sute de oameni continuă să caute eventualii supravieţuitori în ruinele clădirilor prăbuşite insa sansele scad pe masura ce trece timpul. Localnicii, disperaţi de teama unor noi cutremure, acuză autorităţile locale că nu le oferă adăposturi sigure.

Camerele de supraveghere au surprins momentul celui de-al doilea seismcare a lovit localitatea Van, deja devastată de cutremurul din 23 octombrie. În imagini pot fi văzuţi oameni fugind în grabă dintr-un hotel, cu doar câteva clipe înainte ca acesta să se prăbuşească într-un uriaş nor de praf.


Zeci de oameni, între care ziarişti şi membri ai echipelor străine de ajutor, au rămas captivi sub dărâmăturile hotelului şi doar câţiva au fost, până acum, scoşi la lumină. Printre aceştia, două japoneze, activiste ale unei asociaţii umanitare. Din păcate, una din ele a încetat din viaţă la spital, din cauza rănilor suferite.

Alţi doi oameni au fost scoşi, în viaţă, din ruine la mai bine de 16 ore după cutremur. Autorităţile spun că, în afară de două hoteluri, celelalte clădiri prăbuşite erau evacuate din cauza avariilor suferite la seismul de luna trecută. Alte construcţii din oraş sunt, şi acum, locuite, deşi locatarii lor cred că nici ele nu mai sunt sigure.

Aduşi la disperare de al doilea cutremur, ei au cerut, ieri, demisia guvernatorului provinciei, dar n-au avut parte decât de riposta dură a poliţiei.

Autorităţile îi îndeamnă pe cei care nu se simt în siguranţă să se mute în taberele de corturi amenajate în oraş. Dar oamenii ezită, deoarece corturile îi apără cu greu de frig şi ninsoare. Ieri, doi adolescenţi şi-au pierdut viaţa într-una din tabere, intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă improvizată.



×
Subiecte în articol: bilant morti raniti cutremur Turcia victime
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close