Antena 3 CNN Externe Un turist american a căzut în craterul vulcanului Vezuviu, în timp ce își făcea un selfie

Un turist american a căzut în craterul vulcanului Vezuviu, în timp ce își făcea un selfie

Un bărbat din SUA a căzut câțiva metri în craterul vulcanului Vezuviu, în timp ce încerca să își recupereze telefonul pe care l-a scăpat după ce și-a făcut un selfie.

Un turist american a căzut în craterul vulcanului Vezuviu, în timp ce își făcea un selfie
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    11 Iul 2022   •   19:08

Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, încerca să recupereze telefonul mobil, iar el și familia lui sunt acuzați acum pentru intrarea în zonă interzisă.

Bărbatul și familia sa au ajuns în vârful vulcanului care se înalță deasupra orașului Napoli, după ce au ocolit un turnichet pentru vizitatori și au mers pe o potecă restricționată.

Bărbatul își făcea un selfie, potrivit presei locale, când telefonul i-a alunecat din mână și a căzut în gura vulcanului. Acesta a coborât în ​​crater, în încercarea de a-și recupera telefonul, însă a căzut în gol câțiva metri după ce și-a pierdut echilibrul.

Ghizii au fost primii la fața locului și au intrat în crater pentru a-l scoate pe bărbat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar un elicopter de salvare montană a fost chemat pentru a asista la operațiunea de salvare.

Bărbatul a scăpat doar cu câteva tăieturi și vânătăi pe brațe și pe spate.

Vezuviu este un vulcan activ care se înalță deasupra orașului italian Napoli, situat la aproximativ 9 km, și este singurul vulcan activ Europa continentală.

Erupția lui a distrus orașele Pompeii și Herculaneum și le-a acoperit cu cenușă vulcanică în anul 79 d.Hr.

16.000 de oameni au murit atunci.

Există o legendă conform căreia Vezuviul este situat pe locul unde a lucrat zeul fierăriei și al focului - vechiul zeu roman Vulcan. 

În 1880, a fost construit un funicular pentru turiștii care doresc să urce în vârful vulcanului. A funcționat până în 1944, până la ultima erupție vulcanică.

La ora actuală, este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Italia.

×
Subiecte în articol: turist Italia Vezuviu selfie vulcan crater
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close