Antena 3 CNN Externe Turiştii americani care vin în România, sfătuiţi să se ferească de maidanezi, hoţi şi... căruţe!

Turiştii americani care vin în România, sfătuiţi să se ferească de maidanezi, hoţi şi... căruţe!

Turiştii americani care vin în România, sfătuiţi să se ferească de maidanezi, hoţi şi... căruţe!
Sursa foto: Maidanezi
25 Iun 2009   •   15:08

Traficul, câinii vagabonzi şi hoţii sunt doar câteva dintre pericolele care îi pândesc pe americanii care vizitează România. Departamentul de Stat al Statelor Unite a făcut o serie de recomandări pentru ca turiştii ajunşi pe meleaguri mioritice să nu fie tâlhăriţi sau călcaţi de maşină.

Şoselele din Romania reprezintă cel mai mare pericol la adresa cetăţenilor americani ajunşi în România, mai ales dacă se ia în considerare starea proastă a drumurilor, absenţa autostrăzilor, lipsa marcajelor rutiere, lipsa de lumină şi benzile înguste.

Departamentul de stat al Statelor Unite avertizează cetăţenii să fie atenţi la pietoni, biciclişti, animale şi căruţe, care împart aceeaşi stradă şi sunt greu de văzut noaptea.

Turiştilor li se mai atrage atenţia şi asura pericolului infracţiunilor cărora le cad pradă turiştii, în special tâlhăriile, jafurile, furtul din buzunare şi "păcălelile".

"Grupuri organizate de hoţi din buzunare, uneori implicând minori, operează în staţiile de tren sau trenuri, metrouri şi autobuze în marile oraşe", se scrie în avertismentul americanilor.

Şi în baruri exsită posibilitatea ca americanii să fie traşi pe sfoară, şi să fie nevoiţi să plătească facturi exorbitante.

Sunt semnalate şi practicile cu hoţi deghizaţi în poliţişti, care dau amenzi fictive şi le golesc buzunarele turiştilor.

Străinii din România sunt afectaţi însă, în special de fraudele prin Internet şi cu cărţile de credit. Prin urmare, se recomandă plata cash şi scoaterea banilor de la bancomatele aflate în interiorul băncilor, pentru siguranţă.

Câinii vagabonzi au intrat şi ei pe lista pericolelor. Sunt citate statistici care arată că la fiecare oră, un om este muşcat în Bucureşti. Animalele trebuie evitate cu atât mai mult, scriu americanii, cu cât "ingrijirile medicale in Romania nu sunt la standardele vestice, iar rezervele medicale de bază sunt limitate, mai ales în afara marilor oraşe".

Antena 3


×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close