Antena 3 Externe Turiştii au devenit ţinte într-o populară staţiune mexicană: Şase femei din Spania, violate sub ameninţarea armelor

Turiştii au devenit ţinte într-o populară staţiune mexicană: Şase femei din Spania, violate sub ameninţarea armelor

de M.T.    |    06 Feb 2013   •   10:29
Turiştii au devenit ţinte într-o populară staţiune mexicană: Şase femei din Spania, violate sub ameninţarea armelor

Un grup de cinci bărbaţi înarmaţi şi cu feţele acoperite au violat, luni, şase turiste spaniole pe o plajă din Acapulco, Mexic, după ce, în prealabil, i-au legat pe bărbaţii alături de care se aflau.

Procurorul general al statului Guerrero, Martha Garzon, a dezvăluit că o a şaptea femeie aflată la locul incidentului i-a implorat pe atacatori să nu o violeze, iar aceştia au lăsat-o în pace pentru că era localnică.

„Din fericire, avem dovezi solide care să ne conducă la cei responsabili de acest act condamnabil”, a precizat Garzon, potrivit Guardian.

Acapulco este o destinaţie populară pentru turiştii din întreaga lume, dar, în ultimii ani, războiul drogurilor a afectat puternic zona. Cu toate acestea, violenţele i-au afectat de puţine ori pe turişti.

Pentru moment, incidentul este anchetat de autorităţile locale, care trebuie să determine dacă atacul a fost organizat de membrii crimei organizate, caz în care investigaţia va fi preluată de autorităţile federale.

Primarul din Acapulco a condamnat atacul, despre care a spus că afectează imaginea staţiunii.

Ambasada Spaniei din Ciudad de Mexico a anunţat că victimele au primit asistenţă consulară şi tratament în urma incidentului.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close