Antena 3 CNN Externe Turiştii britanici, sfătuiţi să părăsească Tunisia: "Un nou atac terorist este foarte probabil"

Turiştii britanici, sfătuiţi să părăsească Tunisia: "Un nou atac terorist este foarte probabil"

Turiştii britanici, sfătuiţi să părăsească Tunisia: "Un nou atac terorist este foarte probabil"
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
09 Iul 2015   •   21:33

Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii le-a recomandat joi turiștilor britanici să părăsească Tunisia şi a descurajat orice călătorie 'neesenţială' în această ţară, calificând drept insuficiente măsurile luate de autorităţile tunisiene în faţa 'puternicei ameninţări teroriste', informează AFP.

Estimând că 'un nou atac terorist este foarte probabil', Foreign Office nu consideră că 'măsurile puse în aplicare (de guvernul tunisian) sunt suficiente pentru a-i proteja în prezent pe turiștii britanici', a subliniat ministerul, la două săptămâni după sângerosul atac care a avut loc la Port El Kantaoui, atac soldat cu moartea a 38 de persoane, dintre care 30 turiști britanici.

În consecinţă, Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii descurajează orice călătorie pe muntele Chaambi și în mai multe locuri de la frontiera cu Algeria, precum și de-a lungul frontierei cu Libia. În restul ţării, ministerul descurajează orice călătorie 'neesențială'.

'Dacă sunteţi în Tunisia şi nu aveţi un motiv esenţial să rămâneţi acolo, ar trebui să plecaţi', afirmă noile recomandări pentru turiști, publicate pe site-ul ministerului. Acestea precizează că zboruri vor fi puse în funcţiune de către operatori de turism pentru a organiza plecarea clienților lor.

Tunisia a proclamat la 4 iulie starea de urgenţă pentru 30 de zile, pentru a preveni noi atentate teroriste.

'Autorităţile tunisiene au întărit măsurile de securitate, însă au recunoscut recent limitele capacităţii lor de a face faţă actualei ameninţări teroriste', punctează Foreign Office.

În 26 iunie, un tunisian de 23 de ani, identificat de autorităţi ca fiind studentul Seifeddine Rezgui, a deschis focul asupra unor turişti pe plajă şi la piscinele unui hotel din Port El Kantaoui, lângă Sousse. Acest atac a fost revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), la fel ca cel în care au fost uciși 21 de turişti şi un poliţist tunisian, în 18 martie, la muzeul Bardo din Tunis.

 

×
Subiecte în articol: Tunisia Londra
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close