Antena 3 CNN Externe Turiştii care merg în Apuseni se pot plimba din nou cu Mocăniţa

Turiştii care merg în Apuseni se pot plimba din nou cu Mocăniţa

Turiştii care merg în Apuseni se pot plimba din nou cu Mocăniţa
Sursa foto: mocanita
15 Iun 2009   •   10:03

Turiştii, care ajung în Alba, pot avea parte, şi în această vară, de o excursie inedită. Mocăniţa, simbolul munţilor Apuseni, a fost din nou scoasă din depou şi repusă pe şine, pentru al treilea an consecutiv. Garnitura de tren va uni în acest an oraşele Abrud şi Câmpeni.

Mocăniţa, garnitura specială de tren care în trecut străbătea Apusenii de la un capăt la celălalt, a reuşit să treacă testul timpului. A fost clasată ca obiectiv de patrimoniu naţional de autorităţile locale şi a devenit un adevărat simbol turistic în zonă.

În trecut Mocaniţa făcea legatura între Valea Abrudului şi Valea Arieşului şi era utilizată zilnic de zeci de oameni.

Câţiva ani mai târziu, după finalizarea căii ferate cu ecartament normal, mocăniţa a fost scoasă din folosinţă. A fost cumpărată însă în urmă cu trei ani, recondiţionată, iar acum sute de turişti dar şi localnici se înghesuie în fiecare vară să prindă un loc în mocăniţă.

Faţă de anul trecut, trenul este dotat acum şi cu vagon restaurant. După un an de aşteptare, turiştii au fost încântaţi să vadă din nou mocaniţa şi s-au bucurat de o plimbare cu vagoanele construite în umă cu 52 de ani.

Antena 3

×
Subiecte în articol: apuseni turisti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close