Turiștii din Barcelona, loviți cu ouă de localnicii nemulțumiți de aglomerație

17 Aug 2017   •   11:11
Turiștii din Barcelona, loviți cu ouă de localnicii nemulțumiți de aglomerație Galerie foto (2) Foto: Captură video/youtube.com/euronews

Localnicii din Barcelona au început să arunce cu ouă în vizitatori, iar municipalitatea a restricţionat traseul pentru a evita supraaglomerarea centrului istoric.

Unii spanioli încep să vadă turiştii străini mai degrabă ca o povară decât ca o binefacere economică, iar reacţiile ostile se semnalează în Barcelona şi alte destinaţii turistice populare. Luna trecută tineri mascaţi au atacat un autobuz turistic în Barcelona, iar joi urmează să fie organizat un protest împotriva vizitatorilor în oraşul basc San Sebastian.

În condiţiile în care Spania este a treia destinaţie turistică mondială, după Franţa şi SUA, guvernul de la Madrid este îngrijorat că aceste tensiuni au putea să îi afecteze statutul. Sectorul turistic este responsabil pentru 13% din locurile de muncă din Spania, iar numărul vizitatorilor străini ar urma să crească cu aproape 12% în acest an, până la cifra record de 84 de milioane, susţin analiştii.

Sursă: Agerpres
x close