Antena 3 CNN Externe Turiştii încep să evite Grecia, de teama instabilităţii din această ţară

Turiştii încep să evite Grecia, de teama instabilităţii din această ţară

Turiştii încep să evite Grecia, de teama instabilităţii din această ţară
Sursa foto: grecia
14 Mai 2010   •   20:45

Turiştii încep să evite Grecia, din cauza situaţiei din ultima perioadă. Două atacuri cu bombă au avut loc în ultimele 24 de ore. O explozie s-a produs vineri în faţa unui tribunal din Salonic, după ce, joi seară, a fost pusă o bombă în faţa unei închisori din Atena.

Zeci de oameni se aflau în Tribunalul din Salonic în momentul exploziei. Atentatul a fost anunţat cu câteva ore înainte, prin telefon. Potrivit autorităţilor, bomba a fost plasată într-o pungă de plastic ascunsă într-una din băile tribunalului. Aceasta a fost a doua explozie care a avut loc în Grecia în ultimele 24 de ore.

O altă deflagraţie s-a produs joi seară în faţa unei închisori din Atena, unde sunt deţinuţi militanţi ai unei grupări armate de extremă stânga. Cel puţin o persoană a fost uşor rănită, cu toate că zona era deja evacuată.

Atentatele se adaugă unei perioade de instabilitate politică şi socială ce a cuprins Grecia o dată cu protestele populaţiei faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern. Autorităţile de la Atena au recunoscut că turismul grec este ?într-o situaţie critică?, după ce mii de turişti străini şi-au anulat rezervările la hotel.

Turiştii sunt speriaţi de protestele violente şi foarte mulţi dintre ei şi-au anulat rezervările.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât turismul este, în Grecia, un sector de bază, pe care guvernul conta pentru redresarea economiei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: turisti revolte
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close