Antena 3 CNN Externe Turiştii pleacă în grup de pe litoralul bulgăresc din cauza unei pene de curent care afectează mai multe staţiuni (VIDEO)

Turiştii pleacă în grup de pe litoralul bulgăresc din cauza unei pene de curent care afectează mai multe staţiuni (VIDEO)

Turiştii pleacă în grup de pe litoralul bulgăresc din cauza unei pene de curent care afectează mai multe staţiuni (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
24 Iul 2010   •   16:05

Zeci de turişti români din Bulgaria şi-au încheiat vacanţa mai devreme din cauza unei pene de curent. Problemele au început încă de vineri şi afectează mai multe staţiuni bulgăreşti de la Marea Neagră.

Rămaşi fără aer condiţionat sau apă caldă din cauza unei pene de curent, turiştii de pe litoralul bulgăresc au început să îşi anuleze rezervările. Zecile de oameni care au plecat din staţiuni cer compensaţii hotelierilor pentru serviciile deja plătite.

Oficialii bulgari au dat ca exemplu staţiunea Sunny Beach, unde se aflau în jur de 300.000 de turişti, însă mulţi dintre ei au plecat deja din cauza întreruperii alimentării cu energie.

Şi în Burgas sunt probleme. Consumatorii au curent numai sunt alimentaţi o oră, după care sunt deconectaţi de la reţea alte 60 de minute, pentru a preveni noi avarii ale reţelei.

Aceasta după ce, vineri, mai multe staţiuni au rămas fără curent electric din cauza unei defecţiuni la transformatoarele liniilor de înaltă tensiune.

Compania naţională bulgară de electricitate a promis că va încerca să rezolve parţial problema în cursul zilei de sâmbătă. Electricienii spun că de vină este o avarie intervenită la două transformatoare ale reţelei din zona litoralului.

Oficialii spun că defecţiunile de la unul dintre transformatoare par să fi fost provocate de o tentativă de furt sau de sabotaj.



Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close