Antena 3 CNN Externe Turnul Eiffel, aniversat cu un impresionant spectacol de lumini (VIDEO)

Turnul Eiffel, aniversat cu un impresionant spectacol de lumini (VIDEO)

Turnul Eiffel, aniversat cu un impresionant spectacol de lumini (VIDEO)
Sursa foto: Turnul Eiffel
23 Oct 2009   •   16:11

Spectacol impresionat de lumini la Paris. Celebrul Turn Eiffel a împlinit 120 de ani. Cadou de ziua lui, a primit un sistem nou de iluminare, de ultimă generaţie. Sute de ingineri au montat 400 de proiectoare cu LED-uri, iar spectacolul a fost pe măsură. După lăsarea serii, turnul a fost cuprins de un dans incredibil de lumini multicolore.

Parizienii se vor putea bucura de spectacol în fiecare seară, timp de trei săptămâni şi, pentru că un astfel de spectacol trebuie văzut de toată lumea, organizatorii l-au transmis live, pe Internet.

Cu această ocazie, va începe şi recondiţionarea simbolului francez, anunţă France 24. Lucrările de recondiţionare vor dura aproxiamtiv un an. 25 de muncitori vor aplica un strat de vopsea turnului. Vor fi necesare 60 de tone de vopsea pentru care autorităţile vor plăti nu mai puţin de 170 de milioane de euro.

Turnul Eiffel a fost construit în 1889 de inginerul Gustave Eiffel şi este cel mai vizitat obiectiv turistic cu plată. Numai în 2008, peste opt milioane de vizitatori au fost curioşi să vadă Parisul de la înălţimea de 324 de metri a gigantului de oţel.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Turnul Eiffel aniversare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close