Antena 3 Externe Twitter blochează conturi care distribuie postările de pe site-ul lansat de Trump

Twitter blochează conturi care distribuie postările de pe site-ul lansat de Trump

de Alexandra Ionescu    |    07 Mai 2021   •   11:35
Twitter blochează conturi care distribuie postările de pe site-ul lansat de Trump
Sursa foto: Pixabay

Fostul preşedinte american a lansat recent un blog personal „From the desk of Donald Trump”. Conturile care distribuie postările sale sunt suspendate de Twitter.

Trump a fost interzis definitiv pe Twitter după violenţele de la Capitoliu, din luna ianuarie.

Fostul preşedinte ar fi încurajat asaltul chiar în timpul ceremoniei care certifica alegerea preşedintelui Joe Biden.

Acesta a fost motivul pentru care Trump a fost suspendat temporar, apoi definitiv pe Twitter.

Reţeaua socială a confirmat joi că a intervenit împotriva profilurilor respective, după mai multe articole apărute în presa americană despre aceste conturi care au difuzat afirmaţii preluate de pe blogul omului de afaceri, “From the desk of Donald Trump” (De la biroul lui Donald Trump), proaspăt lansat în spațiul online.

„După cum precizează regulamentul nostru privind încercările de a se sustrage excluderii, luăm măsuri împotriva conturilor a căror intenţie aparentă este de a înlocui sau promova conţinuturi afiliate unui cont suspendat", a detaliat un purtător de cuvânt al companiei.

Majoritatea reţelelor sociale importante au luat măsuri similare, dar natura lor temporară sau definitivă nu a fost încă decisă.

Consiliul de Supervizare Facebook a decis miercuri să fie menținută suspendarea contului folosit de fostul președinte Donald Trump pe rețeaua socială.

Donald Trump avea circa 89 de milioane de abonaţi pe Twitter, 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram înainte de a fi interzis.

Pe site-ul său, el continuă să susţină că alegerile i-au fost "furate" prin "fraude" masive, fără nicio dovadă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close