Antena 3 CNN Externe Twitter-ul din China, Weibo, obligat să ceară numele real al utilizatorilor înregistraţi

Twitter-ul din China, Weibo, obligat să ceară numele real al utilizatorilor înregistraţi

Twitter-ul din China, Weibo, obligat să ceară numele real al utilizatorilor înregistraţi
Sursa foto: Foto: charliewang.me
de N.B.    |    16 Dec 2011   •   23:45

Autorităţile de la Beijing vor ca microblogger-ii din China să-şi dea numele real în momentul în care îşi crează conturi pe versiunea chinezească a reţelei de socializare Twitter, Weibo, informează Washington Post.

În cadrul unui anunţ comun, Guvernul de la Beijing, poliţia şi autortatea de management al Internetului au comunicat că toate site-urile cu sediul la Beijing sunt obligate să ceară numele real pentru autentificare, având trei luni să impună schimbarea.

China încearcă prin această măsură să ţină sub control reţelele de socializare chineze, în continuă expansiune.

În China există peste 485 de milioane de utilizatori de Internet, iat reţelele de socializare înregistrează aproximativ 300 de milioane de conturi.

Când oficialii chinezi au anunţat pentru prima dată că doresc să impună această măsură, au argumentat că reţelele de socializare sunt folosite pentru a promova minciuni şi zvonuri.

Twitter, Facebook şi alte reţele de socializare s-au dovedit a fi un mediu excelent de transmitere a mesajelor, iar mişcările populare din lumea arabă au beneficiat de sincronizare şi promovare prin intermediul acestora.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close