Antena 3 CNN Externe Tzipi Livni, şeful diplomaţiei israeliene, explică motivele ofensivei împotriva Hamas

Tzipi Livni, şeful diplomaţiei israeliene, explică motivele ofensivei împotriva Hamas

Tzipi Livni, şeful diplomaţiei israeliene, explică motivele ofensivei împotriva Hamas
02 Ian 2009   •   11:47

Şeful diplomaţiei israeliene, Tzipi Livni, se află la Paris unde va explica motivele ofensivei ţării sale împotriva mişcării Hamas din Fâşia Gaza, precum şi refuzul de a încheia un armistiţiu, anunţă Mediafax.
Luni, şeful statului francez va vizita Egiptul, Cisiordania şi Israel. Marţi, va efectua vizite în Siria şi Liban, pentru a discuta cu diferiţi oficiali din aceste ţări despre situaţia dintre Israel şi Fâşia Gaza.
Livni se va întâlni la Paris cu ministrul de Externe, Bernard Kouchner, şi apoi cu Sarkozy. Ministrul, candidat la funcţia de premier din partea partidului său, Kadima (centru-dreapta), în alegerile din februarie, "i-a mulţumit" preşedintelui Sarkozy pentru "înţelegerea sa".
În luna iunie, Livni şi Sarkozy s-au întâlnit în repetate rânduri, la Paris şi Ierusalim, cu ocazia unei vizite de stat a preşedintelui.
"Împreună, încercăm să vedem care este cea mai bună strategie, cea mai bună tactică pentru a atinge acest obiectiv", a mai spus Livni.
Miercuri, Guvernul israelian a respins propunerile de armistiţiu formulate marţi de Uniunea Europeană şi Cvartetul pentru Orientul Mijlociu (Statele Unite, UE, Rusia şi ONU). Pe de cealaltă parte, şi Hamas care a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în iunie 2007, a respins un armistiţiu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: paris
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close