Antena 3 CNN Externe Un ucigaș satanist și canibal a fost eliberat de Rusia. Bărbatul a luptat în războiul din Ucraina

Un ucigaș satanist și canibal a fost eliberat de Rusia. Bărbatul a luptat în războiul din Ucraina

Un bărbat care a fost condamnat pentru omucideri sataniste și canibale a fost grațiat de președintele rus Vladimir Putin. Criminalul a luptat în războiul din Ucraina, iar după multe luni pe front, acesta s-a întors acasă, grav rănit, în zona în care a comis crimele.

Un ucigaș satanist și canibal a fost eliberat de Rusia. Bărbatul a luptat în războiul din Ucraina
Sursa foto: Antena 3 CNN via CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   18:23

În anul 2010, Nikolai Ogolobiak a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Luna aceasta, el s-a întors acasă, în regiunea Iaroslav, cea în care au fost comise crimele, după ce a fost grațiat de Putin.

Bărbatul, acum în vârstă de 33 de ani, a fost grav rănit în lupte şi este în prezent o persoană cu handicap.

”El şi alţi cinci tineri, toţi adolescenţi în momentul faptelor şi care susţineau că fac parte dintr-o sectă satanistă, fuseseră condamnaţi pentru uciderea ritualică a patru adolescenţi pe care ei îi dezmembraseră înainte de a mânca bucăţele din cadavrele lor”, notează Agerpres.

În Rusia, această grațiere, precum și cele ale altor condamnați, printre care unul dintre complicii la asasinarea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, au declanşat o timidă dezbatere cu privire la oportunitatea acestei politici.

"Problema nu este una nouă, ea a fost pusă de mai multe ori şi în prezent toată lumea se uită cu atenţie la aceste liste de persoane graţiate. Însă eu repet, este vorba de condiţii (de graţiere) precise, legate de o prezenţă în prima linie, de o anumită perioadă de timp în prima linie, de o participare la grupuri de asalt, şi abia după aceasta are loc graţierea", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Familiile victimelor din alte dosare au anunțat că sunt împotriva acestei măsuri, mai ales că nu au fost prevenite în legătură cu aceste eliberări.

Întrebat cu privire la acest subiect la începutul lui noiembrie, Peskov a apărat aceste graţieri, estimând că "persoanele condamnate, inclusiv pentru crime grave, îşi ispăşesc crima cu sânge pe câmpul de luptă".

Zeci de mii de deținuți ruși luptă pe frontul din Ucraina, de multe ori în cadrul unor grupări paramilitare precum Wagner. Dacă supravieţuiesc după şase luni de lupte, ei sunt eligibili pentru graţiere.

Fostul lider al grupării Wagner, Evgheni Prigojin, susținea că deținuții sunt folosiți drept ”carne de tun” și că adesea au luptat în cele mai periculoase zine de pe front.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close