Antena 3 CNN Externe Ucigașul din Texas fusese internat la psihiatrie. Motivul atacului este halucinant

Ucigașul din Texas fusese internat la psihiatrie. Motivul atacului este halucinant

Ucigașul din Texas fusese internat la psihiatrie. Motivul atacului este halucinant
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
08 Noi 2017   •   08:42

Bărbatul care a ucis duminică 26 de oameni într-o biserică din Texas, Devin Kelley, a fost internat într-o clinică de psihiatrie în perioada în care era militar, după ce a ameninţat că îi va ucide pe superiorii săi, au informat marţi media americane, scrie AFP.

Kelley, la acea dată caporal acuzat de violenţe împotriva soţiei şi a fiului său vitreg, a fost arestat în autogara din El Paso (Texas, sud), în iunie 2012, potrivit unui raport al poliţiei publicat pe site-ul postului local de televiziune KPRC din Houston.

El tocmai fugise dintr-o clinică din Santa Teresa (New Mexico), la circa 20 de kilometri de acolo, unde fusese internat pentru că proferase ameninţări cu moartea la adresa superiorilor săi.

Potrivit raportului poliţiei, un martor care a anunţat dispariţia lui Kelley le-a declarat ofiţerilor că acesta, în vârstă de 21 de ani la data respectivă, "suferea de probleme psihologice şi avea de gând să fugă" din clinică luând un autobuz de mare distanţă.

Conform acestui martor, militarul reprezenta "un pericol pentru el însuşi şi pentru ceilalţi, pentru că fusese prins încercând să introducă arme la baza Holloman" unde era staţionat, la 150 de kilometri nord de El Paso. Raportul a subliniat, de asemenea, că Devin Kelley "intenţiona să îşi ducă la îndeplinire aplicare ameninţările cu moartea".

Kelley a fost recrutat în 2010 de armata americană. Doi ani mai târziu, el a fost trimis în faţa curţii marţiale pentru violenţe asupra soţiei sale şi pentru că îi fracturase craniul băieţelului acesteia. Femeia a cerut divorţul în acelaşi an, 2012. Pentru aceste agresiuni, caporalul a fost condamnat la un an de închisoare.

Duminică, Devin Kelley a deschis focul cu o puşcă semi-automată asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas cu 400 de locuitori. Victimele sale aveau vârste cuprinse între 18 luni şi 77 de ani.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ucigas Texas internat psihiatrie
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close