Antena 3 Externe Ucraina a adoptat o lege care îi afectează și pe români

Ucraina a adoptat o lege care îi afectează și pe români

07 Sep 2017   •   12:53
Ucraina a adoptat o lege care îi afectează și pe români
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Comunitatea etnicilor români din Ucraina şi-a manifestat nemulţumirea faţă de noua lege a educaţiei adoptată marţi de Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral), deoarece aplicarea acesteia limitează studiul în limba maternă a minorităţilor.

Reprezentanţi ai etnicilor românii din Ucraina au semnat un Apel către preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, în care solicită respingerea prin veto a acestei legi, considerând-o una care ar putea genera noi conflicte, nemulţumiri sociale şi instabilitate în ţară, conform publicaţiei citate.

Prezent la sesiunea de marţi a Radei Supreme, deputatul Grigore Timiş, etnic român, nu a participat la vot, retrăgând cartela de deputat din sistemul electronic şi protestând astfel împotriva adoptării acestei legi.

Noua lege a educaţiei introduce sistemul de 12 clase în Ucraina şi extinderea utilizării limbii ucrainene în sfera educaţiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close