Antena 3 Externe Ucraina vrea să înarmeze un milion de persoane pentru o "nouă și lungă fază de război"

Ucraina vrea să înarmeze un milion de persoane pentru o "nouă și lungă fază de război"

de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2022   •   20:43
Ucraina vrea să înarmeze un milion de persoane pentru o "nouă și lungă fază de război"
Sursa foto: Getty Images

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce țara se pregătește pentru o "nouă și lungă fază de război".

Oleksi Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui "să planifice meticulos resursele" și să "evite greșelile" pentru a câștiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o "înfrângere strategică".

Sosirea de arme străine și "stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a continuat el.

Dar, înainte de aceasta, Ucraina "se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile".

"Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie", a prezis el, potrivit Mediafax.

"Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes.

Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare", a conchis ministrul apărării.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close