Antena 3 CNN Externe Ucraina vorbește despre un posibil atac asupra podului din Crimeea | Rusia acuză un atac terorist

Ucraina vorbește despre un posibil atac asupra podului din Crimeea | Rusia acuză un atac terorist

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksi Danilov, a comentat posibilitatea ca Ucraina să atace podul din Crimeea, care leagă Federația Rusă de peninsula ocupată temporar de aceasta.

Ucraina vorbește despre un posibil atac asupra podului din Crimeea | Rusia acuză un atac terorist
Sursa foto: Twitter/PowerNaShary
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2022   •   14:05

"Dacă am fi avut capacitatea de a o face, am fi făcut-o deja. Dacă vom avea ocazia să o facem, cu siguranță o vom face", a spus Danilov, într-un interviu pentru Radio NV.

Anterior, fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenentul Igor Romanenko , a spus că Ucraina s-ar putea să nu reușească să distrugă întreg podul, dar teoretic, la momentul potrivit, acesta poate fi lovit când trupele trec peste el.

"Nu este încă timpul să lovim podul, nu este încă momentul să lovim arsenalul rusesc din Transnistria. Dar nu a trecut timpul pentru asta", a rezumat el, potrivit Unian.

Rusia acuză un atac terorist

”Declarația părții ucrainene despre o posibilă lovitură pe podul din Crimeea este un anunț al unui atac terorist, acest lucru este inacceptabil”, a spus secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

”În jurul podului, în jurul tuturor dotărilor strategice, sunt luate toate măsurile de precauție necesare de către serviciile relevante”, a mai subliniat el, potrivit Interfax.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Crimeea
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close