Antena 3 CNN Externe Ucraina cere românilor să nu mai distribuie imagini cu atacurile din porturi pe internet

Ucraina cere românilor să nu mai distribuie imagini cu atacurile din porturi pe internet

Ambasada Ucrainei în România a lansat un apel către cetăţenii români să nu mai filmeze sau să distribuie imagini cu bombardamentele Rusiei, pentru a nu spori amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre.

de Claudia Popovici    |    16 Aug 2023   •   22:55

"Rusia continuă să terorizeze populația pașnică ucraineană și să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupaționale ruse au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, șapte persoane au fost rănite, depozite și silozuri de cereale au fost avariate.

Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internațional umanitar de către agresorul rus, dorința lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflați în nevoie.

Cu regret astăzi observăm o diseminare pe rețelele de socializare și în unele mass-media a unor filmulețe privind dronele care lovesc infrastructura portuară și funcționarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. În condițiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmulețe reprezintă o amenințare nu numai la adresa siguranței funcționării porturilor dunărene, ci și direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune.

Agresorul rus monitorizează activ internetul și, primind informații suplimentare, își ajustează atacurile sale.

Facem apel la toți să nu filmeze și să nu disemineze astfel de video pe rețelele de socializare și în mass-media, pentru a nu spori amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre", scrie Ambasada Ucrainei în România pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia bombardamente rusești
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close